Gooda grejer?

Hittade ett "recensionsex" av LTR's nya platta "Good Things", som släpps den 23e, idag och jag måste tyvärr meddela att den innehåller allt annat än just gooda grejer. Det finns inga instagibs på den här plattan...
Främst är det pop-elektronika-flörtandet jag stör mig på. Detta kommer antagligen av ett samarbete med Adam Tensta, de gärna kunde varit utan. Jag vill ha smutsigare och, framför allt, torrare ljud. Jag vill ha hip-hop och inte bara rap (Vad fan är hip-hop då? Ja, säg det du så får du en glass när jag får råd. För femton år sedan var det nog jävligt mycket lättare att peka ut vad som var/inte var hip-hop än vad det är idag då det mesta blandas ut i något annat innan du ens hunnit komma på ett nytt prettonamn på skiten). Dessutom skulle jag gilla den här plattan en hel del mer om det envetna körsjungandet i tid och otid hade lämnats i "mer kul än bra"-lådan.

De prestationer som står ut på skivan är gästspelen av Mapei och Rakaa (på spåren "Stains" och "Trance Fat"), tyvärr är jag inte säker på om det bara är för att de bryter mönstret och förutsägbarheten en aning. Timbuktus (numera obligatoriska?) gästande på skivan känns gjort och hans rap låter som tagen från låten "Lasternas" på hans senaste album.

Jag skulle kunna gå igenom varje spår på skivan och sätta ganska stora WTF's framför och efter de flesta, men det tänker jag inte göra. Det skulle bli för många DJ Mendez-liknelser och allmänna utbrott av dryghet. De enda låtarna jag kan gå med på är singeln "The Building" som har ett ok koncept och "Marinate" där det inte känns varken särskilt spretigt eller malplacerat. I övrigt säger jag bara:
Passa dig för spår fem. Passa dig riktigt noga... Spår fem är nämligen en cover på (den redan askassa låten) "Living on a prayer".
OK?
Läs det där en gång till...

Och så en till.

Sådär. Den låten hamnar i samma kategori nyheter som faktumet att Ungerns herrlandslag i hockey kommer att spela i A-gruppen i nästa års VM. Det du..."I am gonna give you a lick with my razor tongue"

image10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0