Vad är väl en bal på slottet? Jävligt Metal!

Eftersom jag inte skrivit om det tidigare här på bloggen tänkte jag ta och lyfta fram en av de fetaste serierna som finns: Metalocalypse!
Om du, precis som jag, är trött på att vänta in en massa avsnitt av True Blood, Heroes, Fringe, South Park så kan du leta upp Metalocalypse första och andra säsong och få dig en dos av metal, galenskap, blod, folk som pratar i mun på varandra och en del gästspel av kända musiker. Serien kretsar kring det ultimata death metalbandet DethKlok och deras framgångar och missöden (som självfallet är riktigt jäkla gore och därför även framgångar). En intressant sak med serien är att den börjar med att Dethklok redan är världens bästa, tyngsta och hårdaste band samt att de rankas som världens sjunde strörsta ekonomi. Här skippar vi alltså rise to fame och anammar helt enkelt det faktum att Dethklok är brutalast och att det är en naturlag. Serien är episodiskt uppbyggd och inte mycket ändrar sig från avsnitt till avsnitt, men en röd tråd är "The Tribunal's" (en illluminati-liknande grupp av världens, förutom Dethklok, mäktigaste människor) försök att stoppa den sundande metalokalypsen som de befarar att Dethklok ska frambringa. Andra vanliga inslag är spelningar som slutar i massakrar, låtar om helt flippade ämnen (typ kaffe och grädde) och passningar till metal/rock-historien.

För att du ska kunna bilda dig en egen uppfattning bjuder youtube på första avsnittet:Om du inte gillar det kan du ju allltid skärpa dig och börja titta på The Wire istället


"You're dying for a cup. Prepare for ultimate flavor... You're gonna get some, NOW! And scream, for your cream!"

Dethklok

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0