Our enemies in blue

Tänkte bara lägga upp denna lilla faktaruta hämtad från GT:

5 FEBRUARI Sydsvenskan avslöjar att en film där kravallpoliser fäller rasistiska uttalanden spelats upp i Malmö tingsrätt. Poliserna kallar ungdomar i Rosengård för ”blattajävlar” och ”den lille apajäveln”. Polismästaren i Malmö, Ulf Sempert, är chockerad och ber om ursäkt.

6 FEBRUARI Ulf Sempert anmäler sig själv, sedan det kommit fram att han känt till videon i veckor. De tre polismännen på filmen blir omplacerade. Åklagaren lägger ner förundersökningen mot dem. Rikspolischefen och justitieministern fördömer uttalandena.

7 FEBRUARI Det avslöjas att deltagare har använt fiktiva namn som ”Neger Niggersson” och ”Oskar Neger” vid en polisutbildning i Malmö. Händelsen utreddes aldrig. Rikspolischefen beslutar att en oberoende utredare ska granska händelserna inom Skånepolisen.

8 FEBRUARI Den färgade polisen Samuel avslöjar i GT att han blivit kallad ”neger” av sin egen chef. Jurister kräver att fallet utreds. Skånepolisen JO-anmäls för tjänstefel för hanteringen av internutbildningen. Polisen i Västra götaland går ut och berättar om nakenbilderna och strippan

Bra jobbat grisajävlar. Som belöning får ni en bild på en banderoll tillägnad er.
Jo, förresten, en liten försynt fråga: Är någon VERKLIGEN förvånad och förskräckt? Jaså? I så fall måste jag skriva något jag väääldigt sällan skriver: LOL!!!

RSS 2.0